Voordelen op een rij

1.Een snelle wind- en waterdichte afdichting van uw woning gedurende de aanbrengfase is gegarandeerd.

2. “Leeftijd” en vocht hebben geen invloed op de isolatiewaarde van het dak. Die is en blijft zeker gelijkwaardig aan elke andere moderne vorm van dakbedekking.

3. Tocht en stof krijgen geen kans om het woonklimaat direct onder het dak te verstoren.

4. Vertering, mos-, algen- en schimmelgroei kunnen door het ontbreken van een voedingsbodem niet optreden.

5. Allergievriendelijk en bacterievrij.

6. Regelmatig onderhoud behoort tot het verleden. Gezien de aard en samenstelling van het materiaal kunnen we spreken van een zeker 30 jaar onderhoudsarme duurzaamheid. Kleurverlies zal nagenoeg niet optreden. Vogel- en/of knaagdierenvraat is uitgesloten, omdat het kunststof materiaal zich niet leent voor nestbouw. Hierdoor bespaart u regelmatig terugkerende onderhoudskosten.

7. Eventuele bouwkundige wijzigingen (dakraam, dakkapel) zijn zeer eenvoudig te realiseren.

8. Patent Riet is beloopbaar.

9. Brandgevaarlijke situaties op het dak, veroorzaakt door bijvoorbeeld vliegvuur, zijn uitgesloten. Daardoor verdient het een lagere verzekeringspremie, vergelijkbaar met harde dakbedekking (pannen, steen).

10. Patent Riet en uw open haard. Een rieten dak straalt nostalgie uit. Bij nostalgie past ook een open haard. Helaas passen die open haard en een rieten dak vaak niet bij elkaar. Het brandgevaar is dan te groot. Met Patent Riet bestaat dat gevaar niet meer (zie brandrapporten).